Wat is linkbuilding?

In dit artikel lees je het antwoord op de vraag “wat is linkbuilding?”. Steeds meer marketing bureaus bieden linkbuilding aan. Bij vrijwel iedere digital agency heb je ook de mogelijkheid om linkbuilding uit te besteden. Wat is linkbuilding nu eigenlijk en zorgt dit voor een betere positie in Google? Op die vragen geven we je graag een antwoord. Linkbuilding is niks anders dan links naar je website toe verzamelen. Dat kan weer in verschillende vormen. Een link naar je website kan op een startpagina geplaatst worden of bijvoorbeeld in een blog worden verwerkt. Links noemen we ook wel backlinks.

Helpt Linkbuilding om hoger te komen in Google?

Linkbuilding kan er zeker voor zorgen dat jij beter wordt gevonden in Google. Als je dit laat verzorgen door een digital agency kun je na ongeveer 6 weken al kleine verschillen zien. Na ongeveer een jaar kan er echt sprake zijn van een groot verschil. Je ziet dan dat je over het algemeen een stuk hoger rankt in Google. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de backlinks naar je website erg belangrijk is. Voor links vanaf websites met een hoge Trust Flow, Domain Authority en Domain Rating betaal je over het algemeen meer geld, maar deze links zijn ook veel beter voor je vindbaarheid. Hoe beter een website scoort volgens waarden als de Domain Authority, hoe meer een backlink zal kosten. Linkbuilding kan dus prijzig zijn als je niet over het juiste netwerk beschikt.

Wat is de Trust Flow van een website?

De Trust Flow van een website is een waarde aan de hand waarvan je de betrouwbaarheid van een website kunt meten. De Trust Flow is vaak hoger als er veel content op een website te vinden is. De Trust Flow wil niet alles zeggen, maar kan je wel een goede indicatie geven van hoe waardevol een backlink afkomstig van de website zal zijn.

Is linkbuilding de manier om mijn website beter vindbaar te maken?

Sterke backlinks kunnen er echt voor zorgen dat jouw website één stuk beter wordt gevonden in Google. Wel kan het lang duren voor het resultaat zichtbaar is. Het is erg belangrijk dat de waardes van de links hoog zijn, zodat jij zo hoog mogelijk in Google terecht komt. Als je het antwoord weet op de vraag: “wat is linkbuilding?” is de kans groter dat jij bovenaan in Google komt. Als je linkbuilding overlaat aan een digital agency kun je zeer goede resultaten behalen. Het is echter wel zeer belangrijk dat je voor een betrouwbare digital agency kiest.