Voordelen van een camera beveiliging set

Waarschijnlijk ben jij van plan om een camera beveiliging set te kopen. Voordat je zo een set aan gaat schaffen, is het belangrijk om informatie te winnen over het camera beveiliging bedrijf. De reden hiervoor is dat er bepaalde punten die van belang zijn, zoals een gratis montage of gecertificeerd bedrijf. Goede bedrijven bevatten gecertificeerde monteurs, waardoor jij zeker bent van de juiste montage. Vaak hebben deze bedrijven ook nog eens andersoortige beveiliging, denk hierbij aan een alarmsysteem die je met deze camera’s kunt gaan combineren. Door deze professionele aanpak neemt een aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen zullen we in dit artikel samen bespreken.

Volledig of deels verzekerd

Veel bedrijven hebben een bedrijfsverzekering die inclusief inbraak vergoedingen bevat. Echter vergeten veel ondernemers, dat een camera beveiliging set een vereiste is. Zo ben jij verzekerd voor inbraak. Er zijn ook veel verzekeringen die dit niet vereisen, maar hier krijg je dan meestal niet de volle buit vergoed van de bedrijfsverzekering. Verder is het ook mogelijk om korting te krijgen op de premie bij een aantal partijen. Het wordt daarom aangeraden om deze beveiliging door een professionele camera beveiliging bedrijf te laten installeren.

Overzicht op afstand

Door zo een camera beveiliging set aan te schaffen, wordt er vaak beeld software meegeleverd. Zo kan jij van afstand toezicht houden op jouw bedrijf, ook als jij op vakantie bent! Deze beeld software wordt vaak gratis door een camera beveiliging bedrijf geïnstalleerd. De kassa, voorraad en mogelijke diefstallen kan je hiermee goed in de gaten houden. Bijvoorbeeld in een winkelpand tijdens drukte, kan jij niet altijd overzicht houden en alles zien. Dat kan gelukkig door deze beveiligingscamera’s wel. Mocht het zo zijn dat er wat mist, kun je de beelden gemakkelijk terugkijken. Zo kun je de politie ook enorm helpen. Dan hebben ze echt beeld die ze kunnen onderzoeken in plaats van ooggetuigen. Dit zal het process versnellen.

Veiligheidsgevoel

Binnen panden met zo een goede camera beveiliging set voelen zowel de medewerkers als de gasten een veilig gevoel. Zo weet een dief bijvoorbeeld dat hij in de gaten wordt gehouden door de camera’s die professioneel zijn gemonteerd door het camera beveiliging bedrijf. Deze gecertificeerde monteurs hebben de juiste kijkhoeken ingesteld, zo blijft er geen onbeveiligde plek binnen het pand. Het komt overigens meer dan 40 procent van de ondernemers voor dat er een inbraak of overval plaatsvindt. Dit is een behoorlijk hoog aantal, probeer daarom deze kans te verkleinen door jouw pand goed te beveiligen met camera’s. Niet alleen camera’s zijn belangrijk, maar ook een goed alarmsysteem. Het is bewezen uit onderzoek, dat er door een combinatie van beveiligingscamera’s en een alarmsysteem, de kans op inbraken en overvallen met 92 procent verkleint.