Waarom gebruikt mijn kat de kattenbak niet?

Het is nooit prettig om rommel rond de kattenbak te vinden. Het is nog erger als de rotzooi het gevolg is van afkeer van de kattenbak, gedefinieerd als een voorkeur voor urineren of poepen op plaatsen buiten de bak. Een kat gaat echter nooit uit de kattenbak uit woede of woede jegens de eigenaren. Er is meestal iets mis en dat moet serieus genomen worden. In dit artikel worden punten gesproken waarom je kat wellicht niet gebruik maakt van de kattenbak.

Gedrag

Er zijn meerdere gedragsredenen voor een kat om een ​​kattenbak te vermijden. Vaak kan het een combinatie zijn van gedrag en medische problemen. Als een medische oorzaak eenmaal is uitgesloten, kan een oplossing worden gevonden door enkele veranderingen in de kattenbakomgeving, waardoor de kat zich op zijn gemak en veilig voelt bij het gebruik van de kattenbak. Vaak kan een combinatie van een paar kleine wijzigingen een oplossing voor het probleem bieden en uw kat aanmoedigen om de kattenbak opnieuw te gebruiken. Een nieuwe kattenbak kan soms ook de oplossing zijn.

Wat is belangrijk?

Katten waarderen een schone omgeving en een schone kattenbak. De kattenbak moet minstens één keer per dag worden geschept. Dus als de kattenbak te vies is kan dat ervoor zorgen dat je kat ernaast gaat urineren. Als de kattenbak zich in een lawaaierige of drukke omgeving bevindt, kan het zijn dat de kat zich niet veilig voelt om hem te gebruiken. Ook de kattenbakvulling is belangrijk. Voor de meeste katten moet de kattenbakvulling op zijn minst de bodem van de bak bedekken, zodat de kat voldoende strooisel heeft om zijn bedrijf mee te dekken.

Hoe maak je een kattenbak schoon?

Het is belangrijk om je kattenbak goed schoon te maken. De kattenbak van je kat moet dagelijks worden schoongemaakt. Het is verstandig om handschoenen te dragen en je moet de poep eruit scheppen. Ook is het van belang dat je minstens één keer per week de kattenbakvulling vervangt.

Waarom veranderingen overwegen?

Door veranderingen te overwegen die onaangename ervaringen kunnen oplossen, worden niet alleen ongelukken voorkomen, maar wordt ook de stress in je huis verminderd en wordt de speciale band met je kat versterkt. Het is dus daarom erg belangrijk om de problemen serieus te nemen. Mocht je het zelf niet kunnen oplossen is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan.