Maak je tuin \’zomerklaar\’ met deze inspirerende tips

De zomer komt er langzaam weer aan. Nu is het ideale moment om de tuin klaar te maken voor het seizoen dat we het liefst tot in de late uurtjes buiten zitten. Wil je je tuin gezellig inrichten voor de zomer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze blogpost delen we een aantal suggesties om je tuin om te toveren tot een knus paradijsje. Zodat jij straks heerlijk met je Aperol Spritz en een goed boek in de tuin kunt vertoeven!

Tuinmeubilair

Een gezellige tuin beschikt over comfortabel tuinmeubilair waar je in je eentje of met meerderen kunt loungen of dineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een loungehoek met een grote bank en een koffietafeltje? Speciaal voor tuinmeubilair kun je kussens kopen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. We wonen tenslotte nog steeds in Nederland, en ook in de zomer hebben we geregeld te maken met regenbuien en zo nu en dan zelfs een zomerstorm. Maak het extra gezellig door verschillende leuke kussentjes en dekens of spreitjes op de bank te leggen. Vooral in de avonden is het fijn om buiten te zitten met een fleece deken over je benen.

Het vuur element

Voor een echt gezellig effect in de tuin kan het vuur element natuurlijk niet ontbreken. Zeker in de avonden is het heerlijk om een vuurkorf of tuinhaard met een knetterend vuurtje aan te hebben staan. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar het houdt ook de muggen een beetje op afstand. Bovendien is er niets knusser dan bij een haardvuur te zitten met een kop thee of een goed glas wijn, terwijl de dag langzaam aan zijn einde komt. Is een tuinhaard of vuurkorf niet mogelijk in jouw tuin? Dan kun je het alsnog heel gezellig maken door een groot plateau met verschillende kaarsen aan te steken en deze op tafel te zetten.

Tuinverlichting

De juiste verlichting kan de ambience in elke omgeving compleet veranderen. Dit geldt ook voor de tuin. Als je 's avonds wat sfeer in de tuin wilt creëren, dan is het absoluut een aanrader om met tuinverlichting te werken. Je kunt in verschillende hoeken van de tuin wat licht in de duisternis brengen. Bijvoorbeeld met lichtspots vanaf de grond, lantaarntjes of met string verlichting. Om dit te realiseren is het aan te raden om van tevoren een lichtplan te maken, zodat je precies weet waar je welke soort verlichting wilt plaatsen. Met een duidelijk lichtplan kun je je tuin gemakkelijk omtoveren tot een romantisch paradijsje waar je het liefst de hele avond wilt vertoeven!