Meer rust in huis

De meesten begrijpen wat er wordt bedoeld als er wordt gesproken over het leven dat langs ons heen raast. Alsof je in een sneltrein zit en alles buiten langs je heen schiet, zo voelen de dagen die voorbij gaan ook. Je staat op, gaat naar bed en staat weer op. Het komt geregeld voor dat je je werk mee naar huis neemt, dat de prikkels niet kunnen dalen wanneer de voordeur achter je dicht gaat. Terwijl het huis eigenlijk een plek moet zijn waar je tot rust moet komen, dit is niet altijd even haalbaar. Maar er zijn wel een paar manieren om de rust in huis wat meer te vinden.

Geur

Ons vermogen geur terug te brengen naar een bepaalde plek of een bepaalde herinnering kan gebruiken om meer kalmte in het huis te krijgen. Van wierook tot  geurstokjes, wat vooral helpt is het creëren van een ritueel omtrent de geur. Het is een moment waarop je breekt met de haast die je voelde. En wanneer de geur door het huis verspreidt, keert de rust ook weder.

Pantoffels

Kleding kan meer doen dan je denkt. De gewoonte thuis te komen en alleen de jas over de kapstok te gooien is de meeste niet heel vreemd. Maar je helemaal omkleden, kan ook een hoop veranderen. Pantoffels zijn een manier om jezelf niet het gevoel te geven dat je weg moet, iets wat echte schoenen wel kunnen doen. Samen met comfortabele kleding krijgt het huis een stuk meer rust.

Muziek

Kies specifieke muziek uit voor een moment voor jezelf. Dit kan van alles zijn, van rock tot mellow jazz. Maar hierdoor verandert de sfeer. Ook hier gaat het eigenlijk over het moment dat je maakt voor jezelf. Je zet de snelheid bewust een standje lager. Dus wanneer je thuis komt en de wereld van buiten nog in het hoofd aan het razen is, kan muziek dat verminderen omdat de prikkels worden gedempt.

Licht

Ook licht kan een hoop doen en je kan hier zelf heel veel invloed op hebben. Licht kan ook gekleurd zijn, deze kun je passend maken met je gemoedstoestand. Hier zijn speciale lampen voor maar je kan ook gekleurde licht doorlatende gordijnen in huis houden zodat je je echt wat meer af kan sluiten van de wereld buiten het huis. Zeker wanneer het heel druk is geweest kan het fijn zijn om het huis warme kleur licht te geven.