Voordelen van jasmijnbloemen

Bijna iedereen geniet wel eens van een kopje thee tijdens de koude winterdagen. Jasmijn thee is een witte of groene thee met jasmijnbloem als basis en kenmerkt zich door een bloemige aroma met een zachte smaak. Er zijn veel verschillende soorten jasmijnbloemen. De sterjasmijn bijvoorbeeld een ideale klimplant voor de in tuin. Ontdek in dit artikel alle eigenschappen van de jasmijnbloem en de voordelen ervan.

De jasmijnbloem

Jasmijn bloemen: hagelwitte stervormige bloemen. Er zijn veel verschillende soorten jasmijn. Vanwege de heerlijke geur en de bloeiende soorten hebben veel mensen de plant in hun tuin. Het is een makkelijke plant die groeit in zon en schaduw. De bloem kan groeien tot ongeveer 2,5 centimeter in diameters. Daarnaast is de essentiële olie van gewone jasmijn vaak een onderdeel van parfums. De bloeiende jasmijnen zijn oorspronkelijk populair geworden in Zuid-Azië en China. Door de mooie bloem en de fijne geur is het daarna ook favoriet geworden in verschillende culturen. In het oosten zijn de jasmijn bloemen eveneens populair door de schoonheid en de aangename geur. Het staat symbool voor liefde.

De sterjasmijn, ook wel Toscaanse Jasmijn genoemd, behoort tot de groenblijvende klimplanten. Het is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen die het liefst groeit op een plek in de volle zon voor de ideale groei. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant voor elke tuin. Snoeien is alleen nodig om de plant in de juiste vorm te knippen. Een van de voordelen is ook dat deze groen blijft in de winter en daarmee niet haar bladeren verliest. Ook kan de plant in een pot worden gezet maar daarbij is wel een hekwerk of ander hulpmiddel nodig. Een jasmijn plant kopen kun je bijvoorbeeld doen bij ClematisOnline. Hier kun je bijvoorbeeld ook een mooie passiebloem kopen.  

Jasmijn thee

Daarnaast wordt jasmijn tegenwoordig ook gebruikt voor thee en schijnt het erg gezond te zijn. Jasmijn thee is erg populair. Het is een witte of groene thee met jasmijnbloem als basis en kenmerkt zich door een bloemige aroma met een zachte smaak. Het is een hele zachte thee die in elk seizoen van het jaar tot zijn recht komt. Jasmijnthee staat bekend als goed voor de concentratie en schijnt spierpijn te helpen verminderen. Daarnaast zitten er veel vitamines in en werkt het rustgevend. De bladeren die gebruikt worden om de thee te maken wordt samen met jasmijnbloemen gedroogd. Daardoor wordt de aroma opgenomen en krijg je de kenmerkende smaak. Al met al is de jasmijnbloem een veelzijdige bloem die op verschilende manieren van pas komt.