Zo word je een paragnost of medium!   

Het paranormale, je hebt er iets mee of je hebt er helemaal niets mee. Sommige mensen geloven dat er meer bestaat tussen hemel en aarde en sommige mensen geloven dat ook helemaal niet. Dan heb je ook nog een groep mensen die dit zeker weten. Hoe deze groep mensen dat zo zeker weet? Omdat ze zelf een paragnost of een medium zijn. Deze mensen hebben zelf de paranormale gave mogen ervaren. Ze hebben een sterk zesde zintuig waardoor ze meer kunnen waarnemen dan de “normale” mens die dit zintuig niet bezit. Ze kunnen levensvragen beantwoorden, in contact komen met mensen die niet meer leven of dingen vertellen over de toekomst. Denk jij dat je paranormale gaven bezit en wil je graag paragnost of medium worden? In dit blog vertellen we je er graag alles over.

Wat is een paragnost?

Een paragnost is een persoon met paranormale gaven. Paranormaal staat hier voor verschijnselen die bovennatuurlijk zijn. De wetenschap heeft deze verschijnselen namelijk niet wetenschappelijk kunnen verklaren.  Het zijn verschijnselen die met onze normale zintuigen niet kunnen worden waargenomen. Dit zijn de zintuigen zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Daarom wordt er ook wel gezegd dat paranormale mensen een zesde zintuig hebben. Een extra zintuig waarmee deze verschijnselen dus wel waargenomen kunnen worden. Een paragnost wordt ook wel eens een helderziende genoemd maar dit dekt niet helemaal de lading. Een helderziende is namelijk wel een paragnost maar een paragnost hoeft niet altijd een helderziende te zien. Een ziener, een medium, een cold reader, een hot reader en een waarzegger vallen namelijk ook allemaal onder het kopje paragnost.

Hoe word je paragnost?

Wanneer jij het zesde zintuig beschikt en dus paranormale verschijnselen kan waarnemen dan zou je in theorie ook een paragnost kunnen worden. In de praktijk werkt dit alleen lang niet altijd zo. Iemand kan namelijk wel paranormaal zijn maar als hij of zij zich hier niet voor open stelt kan het ook niet worden ingezet als hulpmiddel om iemand anders te helpen. Er voor open staan is de eerste stap in het proces om paragnost te worden. Daarnaast is mediteren de tweede stap in dit proces. Door te mediteren leer je namelijk je lichaam besturen. Je kan hierdoor je ontspanningsgevoel opzoek wat meestal de deur opent naar het waarnemen van paranormale verschijnselen. Daarnaast moet je, je zelf ook verdiepen in de achtergrondinformatie. Zo zijn de chakra’s namelijk ook een heel belangrijk onderdeel van dit vakgebied. Als je deze stappen neemt zal je merken dat het waarnemen je steeds makkelijker af gaat. Vanaf hier kan je het verder gaan ontwikkelen en op een gegeven moment rol je eigenlijk in de huid van paragnost. Ben je eenmaal op dit punt gekomen? Dan kan je andere mensen gaan helpen door middel van lezingen, een paragnostenchat , een paragnostenplatform of via andere kanalen waar jij je prettig bij voelt.