Al de zooi omgooien

Ik woon al een hele tijd in mijn huisje. Ik vind het een leuk en knus huisje met een mooie grote tuin erbij. Toen ik jonger was wilde ik altijd een appartement zonder tuin. Gewoon een appartement met een mooi balkonnetje. Je kon dan lekker over de huizen heen kijken en genieten van het uitzicht en nog steeds genieten van het zonnetje. Nu ben ik blij dat ik geen appartement heb genomen. Nu ik een huisje met een tuin heb ben ik intens aan het genieten van het tuintje. Het is toch heerlijk om in de zomer in de tuin te kunnen zitten met een glaasje wijn erbij.

Wat is dit?

Maar zoals ik al zei woon ik al een tijd in mijn knusse huisje. De binnenkant is niet zo groot maar ik heb er wel een grote tuin bij gekregen. Dus dat is dan ook het pluspunt aan mijn huisje. Maar mijn tuin is een beetje komen te vervallen in de afgelopen jaren. Ik was veel aan het werk en keek niet echt om naar mijn tuintje. In de zomer was ik niet thuis dus ook geen tijd om mijn tuin weer mooi te maken. Ook vond ik dat mijn gehele huis wel een opruimsessie kon gebruiken. En dan bedoel ik ook echt de hele zooi omgooien. Alle kasten leeg halen en kijken wat er weg kan. Ik denk dat mijn kasten vol zitten met spullen die ik niet gebruik of al jaren kwijt ben.

Wat dacht je van een pergola?

Ook de tuin mag mooi opgemaakt worden. Ik heb genoeg ruimte en wist al die tijd niet wat ermee moest doen. Een zwembad is wel erg hoog gegrepen. Dan zou het wel zo een opzet zwembadje zijn, en dat is natuurlijk ook niet mooi. En zo kwam ik erop. Ik maak een mooie pergola. Ik heb dat altijd al zo mooi gevonden. En misschien wel met een leuke vlonder. En dit kon ik ook nog is allemaal zelf. Het enige wat ik nodig had was douglas hout. Ik kon dit makkelijk kopen op pontmeyer. Hier kon ik inslaan welk douglas hout ik wilde, want ook in deze categorie zijn meerdere soorten douglas hout. Op de site staat allemaal informatie weergeven over het hout. Hoe je het hout het beste kan onderhouden zodat het mooi blijft. Ook de eigenschappen van het huis en de bepaalde toepassingen met het hout. Alles kort en bondig uitgelegt. Na dit gelezen te hebben kon ik filteren op wat ik precies nodig had en kwam ik zo terecht bij het perfecte douglas hout.