De ontwikkelingen van de alarm rookgenerator

Exemplarisch voor de ontwikkeling van de verschillende beveiligingsmethoden is zonder enige twijfel wel de alarm rookgenerator. Deze generator vult precies die leemte die kan ontstaan tussen een melding van inbraak en het arriveren van de gealarmeerde hulpdiensten. Zo wordt de kans dat er sprake zal zijn van een inbraak of kraak met een fikse buit tot zo goed als nul gereduceerd. 

De tijd van alarmlichten en sirenes is wel geweest, we doen het tegenwoordig veel geavanceerder

De tijd dat je het wat betreft beveiliging vooral moest doen met een sirene en optische signalen is wel geweest. Althans, de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, zijn veel veelzijdiger en vooral meer geavanceerd. Wat dat betreft volgen de ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart op en wordt het voor mensen met verkeerde intenties steeds lastiger om nog zaken te doen. En dat is natuurlijk een uitstekende ontwikkeling. 

In zeer snel tempo kan een ondoordringbare mist gerealiseerd worden

De dieven staan aan de andere kant ook niet stil. In bepaalde gevallen slagen ze er toch in om in te breken waarna ze niets liever willen dan hun slag slaan. Met behulp van een alarm rookgenerator en met namen mistgeneratoren echter, kun je zelfs dan averij nog voorkomen. Het gebruik van een mistalarm is ideaal in de minuten die de inbrekers hebben tussen de eerste melding en het moment dat de politie arriveert. In die periode kan met behulp van een alarm rookgenerator een ruimte in dichte mist gezet worden. De inbrekers zullen helemaal niets meer zien en kunnen niet anders dan hun nauwkeurig voorbereide actie terstond afbreken. Tenminste, als ze dat nog lukt. 

Volledige desoriëntatie en een enkeltje naar het politiebureau

De inzet van een rookgenerator wordt gezien als een zeer sterke aanvulling op de meer reguliere inbraakdetectie en ook bouwkundige en inbraakwerende maatregelen zoals die er zijn. De mistgenerator vult in no-time een ruimte met een zeer dikke en bijkans ondoordringbare laag mist. Wat er dan gebeurt zou je het best kunnen omschrijven als volledige desoriëntatie. Vaak eindigt het gebrek aan oriëntatie in een enkeltje politiebureau. Want op het moment dat de dichte mist ontstaat, is de politie of het beveiligingsbedrijf immers ook al onderweg om de ongenode gasten in te rekenen. Daarmee kun je inderdaad stellen dat je weinig meer kan gebeuren tegenwoordig en dat de mogelijkheden voor beveiliging steeds groter en vooral ook beter worden. Een meer dan uitstekende ontwikkeling die uiteindelijk zou moeten leiden tot een zeer forse afname van inbraken en pogingen daartoe.