Car sharing is helemaal van nu

Er zijn steeds meer mensen die geen eigen auto meer hebben. Dat is natuurlijk een logisch gevolg van de gebeurtenissen in het afgelopen anderhalf jaar. Als je de auto werkloos voor het huis hebt staan omdat jij thuis aan het werk bent, kost deze nog steeds geld en moet je er nog steeds voor zorgen. Je zit dan alsnog met verzekeringen, onderhoud, afschrijving en parkeerkosten. Op niets af. En dus hebben veel mensen er voor gekozen om de eigen auto te verkopen en op zoek te gaan naar een andere oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld voortaan met het openbaar vervoer of op de fiets gaan. Of je maakt gebruik van car sharing.

Wat is car sharing en waarom is het handig?

Car sharing is het delen van een auto. En dan delen op zo'n manier dat je via de app van Greenwheels de auto kunt reserveren voor een bepaalde dag en tijd. Dit kan voor een dagdeel zijn, maar ook voor als je een langere tijd weg gaat, bijvoorbeeld bij een lang weekend weg. Van één zo'n Greenwheels-auto kunnen meerdere mensen gebruik maken, vandaar de term car sharing. Het wil niet zeggen dat je pas mag gaan rijden als er meer mensen in de auto zitten.

Waarom deze constructie en niet gewoon een huurauto?

Car sharing is gemakkelijk, goedkoop en snel. Er staat altijd een Greenwheels auto bij jou in de straat en dus heb je altijd vervoer bij de hand. Autohuur daarentegen is vaak complexer. De verhuurbedrijven liggen, over het algemeen, buiten de stad en zijn moeilijk te bereiken. Daarbij moet je, iedere keer als je een auto huurt een pakket papieren invullen waar je U tegen zegt. Car sharing werkt, zoals gezegd, via de app. Het is een kwestie van reserveren en wegrijden.

Waar haal ik de sleutel van de Greenwheels auto?

Je kunt, als je de auto hebt gereserveerd met de app, de Greenwheels app gebruiken om de auto te openen. In het dashboardkastje vind je de boardcomputer. In deze boardcomputer voer je je pincode in en dan kun je de autosleutel eruit halen. Deze gebruik je om de auto te starten en weg te rijden. Ben je weer terug in de straat waar de Greenwheels auto hoort? Dan zet je de auto weer op de speciaal gereserveerde parkeerplek. Je ruimt de autosleutel en de boardcomputer weer op en sluit de auto af met de app. Het is zo gemakkelijk en handig, je hebt helemaal geen eigen auto meer nodig!