Verhuizen, een hele belevenis

Dit jaar was in meerdere opzichten een spannend jaar, Niet alleen gebeurde er in de wereld veel, maar ook privé kwam mijn leven op zijn kop te staan. Ik kreeg een andere baan en moest daarvoor verhuizen. Ik verhuisde naar het waterrijke dorp Roelofarendsveen waar ik een mooi huisje had gekocht. Maar aan dat huisje moest nog wel heel veel gebeuren. Te beginnen met de vloer, want die was hopeloos verouderd. Ik heb altijd gedroomd van een houten vloer en nu pakte ik mijn kans. Ik googelde houten vloeren Roelofarendsveen en al gauw had ik een ruime keuze aan vloeren voor me. Dat was aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant ook lastig want hoewel ik weet wat ik wil, heb ik weinig verstand van al het materiaal dat gebruikt wordt voor houten vloeren. En om een goede keuze te maken, moet je denk ik wel weten welke eigenschappen bepaalde vloeren hebben. Ik wilde eerst gaan voor echt hout, maar dat is nogal duur en bovendien kunnen daar soms problemen mee ontstaan als het bijvoorbeeld vochtig wordt. Toen las ik iets over pvc vloeren en besloot ik daarvoor te gaan.

Pvc vloeren: veel voordelen

Goed, pvc vloeren zijn gemaakt van kunststof en niet van echt hout. Pvc staat voor polyvinylchloride. Het is zeer sterk materiaal dat wel ergens tegen kan en dus heel geschikt is voor ruimtes die veel gebruikt worden zoals een keuken of woonkamer. Geluiddempend zijn pvc vloeren ook en ze zijn makkelijk schoon te houden. De vloeren kunnen gelijmd of geklikt worden en zijn dus vrij eenvoudig te leggen. En ze zien er mooi uit. Natuurlijk, je ziet echt wel dat het geen echt hout is, maar het voordeel is ook weer dat je keuze hebt uit diverse tinten en patronen en ik heb iets kunnen kiezen wat echt bij mijn interieur past.

Nieuw leven, een belevenis

Inmiddels woon ik al weer een paar maanden in mijn nieuwe huisje. Dat is geweldig geworden en mijn pvc vloer doet het prima bij het behang en de meubels en los van af en toe dweilen en zuigen heb ik er geen omkijken naar. Ik begin te wennen in dit nieuwe dorp en ik geniet van de waterrijke omgeving. Mijn nieuwe baan bevalt me uitstekend. Verhuizen was echt een hele belevenis, maar ik ben wel blij dat ik de stap genomen heb. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open en dat vind ik geweldig.