Top 5 tips voor het kiezen van het perfecte horecameubilair

1. Bepaal je stijl en sfeer

Het kiezen van het juiste meubilair voor je horecazaak kan soms best een uitdaging zijn. Het is belangrijk om een stijl en sfeer te creëren die past bij je concept en waar je klanten zich prettig bij voelen. Hieronder vind je twee belangrijke aspecten waar je op kunt letten bij het bepalen van je stijl en sfeer.

A. Match je meubels met je interieur

Zorg ervoor dat je meubels aansluiten bij het interieur van je horecazaak. Denk aan de kleuren, materialen en vormen die passen bij hetgeen je wilt uitstralen. Een goed voorbeeld is het gebruiken van tolix krukken in een industriële setting. Deze krukken geven een stoere en robuuste uitstraling die perfect past bij dit interieur.

B. Kies de juiste kleuren en materialen

De juiste kleuren en materialen zijn essentieel voor het creëren van een bepaalde sfeer. Kies bijvoorbeeld voor warme kleuren en zachte materialen voor een gezellige en knusse sfeer, of ga juist voor strakke lijnen en koele kleuren voor een moderne, minimalistische uitstraling.

2. Denk aan comfort en functionaliteit

Naast het uiterlijk van je meubels, is het belangrijk dat ze comfortabel en functioneel zijn. Je wilt immers dat je klanten lekker zitten en graag langer blijven. Hieronder een belangrijk aspect om op te letten.

A. Zorg voor voldoende zitplaatsen

Het is belangrijk om voldoende zitplaatsen te hebben voor je klanten. Denk hierbij niet alleen aan het aantal stoelen, maar ook aan de indeling van de ruimte. Zorg voor genoeg loopruimte tussen de tafels en creëer eventueel verschillende zithoeken voor meer privacy. Restaurant meubilair kopen kan soms lastig zijn, maar houd altijd het comfort en de functionaliteit van je meubels in gedachten.

3. Houd rekening met duurzaamheid en onderhoud

Als horecaondernemer wil je natuurlijk dat je meubilair lang meegaat en makkelijk te onderhouden is. Kies daarom voor meubels van goede kwaliteit die gemaakt zijn van duurzame materialen. Dit kan op de lange termijn veel tijd en geld besparen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het onderhoud van je meubilair. Kies bijvoorbeeld voor afneembare kussens en stoffen die makkelijk schoon te maken zijn, zodat je meubilair er altijd fris en uitnodigend uitziet.