Binnenshuis ultiem ontspannen

Heb je behoefte aan ontspanning, maar wil je niet naar een dure spa gaan? Organiseer dan een spa-avond bij je thuis! Je hoeft voor ontspanning de deur niet uit. Sterker nog, het kan lekker zijn om juist nergens naartoe te hoeven. In deze blog enkele tips om je eigen spa-ervaring thuis te creëren. Lees je mee?

Bereid de sfeer voor

De sfeer in een spa is niet voor niets zo ontspannen als we die vaak zien. Met kaarsen en rustgevende muziek. Dit kan je thuis ook creëren. Zorg ervoor dat de ruimte waar je de spa avond wilt houden, helemaal schoon en opgeruimd is en dat alles vooraf daar klaar staat. Een rommelige omgeving zorgt ook voor een rommelig gevoel en dat helpt niet bij je ontspanning.

Maak een planning

Maak een planning voor je spa-avond. Bepaal welke behandelingen je wilt doen en in welke volgorde. Denk hierbij aan gezichtsmaskers, lichaamsscrubs, voetbaden en massages. Zo kan je van het ene naar het ander gaan en hoef je er op de avond zelf niet over na te denken.

Maak je eigen gezichtsmasker

Een gezichtsmasker mag niet ontbreken. Een eenvoudig gezichtsmasker kan worden gemaakt met avocado, honing en yoghurt. Meng deze ingrediënten door elkaar en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 15-20 minuten zitten en spoel het daarna af met warm water. Zo wordt je huid intens gevoed. Op internet kan je heel veel verschillende maskers vinden om zelf te maken en uit te proberen.

Je eigen producten

Dit kan je ook doen met een lichaamsscrub. Een eenvoudige scrub kan worden gemaakt met suiker en olijfolie. Meng deze ingrediënten door elkaar en masseer het op je huid voordat je het afspoelt met warm water. Maar misschien wil je andere producten gebruiken. Bijvoorbeeld om ook je haar een boost te geven. In dat geval kan je ook kant en klare, bewezen goede producten gebruiken, zoals een moroccanoil masker. De moroccan oil geeft je haar ook een diepe hydratatie en verzorging.

Een heerlijke massage

Een spa-avond is bijna niet compleet zonder een massage. Vraag je partner of een vriend(in) om je een massage te geven. Of gebruik een massage-apparaat om jezelf te masseren. Dit kan helpen om de spieren te ontspannen en de spanning in je lichaam te verminderen.

Ontspannen in stilte of beweging

Nadat je alle behandelingen hebt gedaan, ga je liggen en ontspan je. Neem de tijd om te mediteren of gewoon te genieten van de ontspannen sfeer. Je kan ook een ontspanningsactiviteit uitvoeren zoals yoga of pilates. Als je hierin geïnteresseerd bent kan je een onlinevideo opzoeken en deze volgen voor de oefeningen.