Schoenen kopen: een belevenis

Schoenen kopen is voor mij een enorme belevenis. Niet zo’n positieve trouwens. Schoenen kopen is voor mij een ware nachtmerrie. Dat komt omdat de meeste schoenen aan mijn moeilijke voeten echt niet lekker zitten. Het kost me veel uren van passen en nog meer passen tot ik iets vindt dat echt lekker zit. Over het uiterlijk van de schoen en of ik die schoen dan wel mooi vindt, gaan we het helemaal maar niet hebben. Als ik eenmaal een schoen gevonden heb die past dan doe ik daar jaren mee letterlijk tot de zolen vol gaten zitten. Dus schoenen kopen? Liever niet. Tot ik niet zo lang geleden twee merken ontdekten die mijn leven een stuk makkelijker maakten. Die merken zijn Toral shoes en sendra. Toen ik daar eens wat van pasten, ging er een wereld voor me open.

Toral shoes: het modemerk

Toral shoes is echt in opkomst. Dit stoere, Spaanse merk verovert Nederland en ik begrijp ook waarom. Toral shoes levert schoenen en leuke laarzen van hoge kwaliteit. Kwaliteit nemen ze sowieso heel serieus en ze controleren een schoen of laars meerdere keren op de kwaliteitseisen. En dat merk je als je ze past. Ze zitten gewoon echt fantastisch. En dat niet alleen: ze zijn ook nog een super stoer. Of elegant als daar je voorkeur ligt. Dit merk heeft voor elk wat wils. Ik merkte het meteen toen ik mijn Toral sneakers aantrok: hier kon ik kilometers op lopen. Dat gevoel heb ik maar zelden. Ik heb inmiddels de proef op de som gelopen en inderdaad, met gemak en zonder pijn loop ik mijn lange wandelingen. Ik begrijp wel waarom dit het schoenen modemerk van dit jaar was.

Sendra: stoere laarzen

Maar ook Sendra is een merk waar ik me helemaal thuis bij voel. Sendra levert geweldige cowboy laarzen, iets wat ik al heel lang dolgraag wilde hebben, maar waar ik, je raadt het al, niet op kon lopen. Bij deze laarzen is dat anders. Ze worden in 250 stappen voor 90% handgemaakt en ze zijn super stevig. De laarzen vormen zich naar je voeten, in mijn geval is dat ideaal. Dus nu heb ik de ongelofelijke luxe om uit twee merken te kunnen kiezen en opeens begrijp ik waarom bepaalde vrouwen zoveel schoenen hebben. Want kiezen tussen allerlei leuke schoenen is inderdaad heel moeilijk. Straks heb ik ook tientallen paren in mijn kast staan. Heb jij deze merken al ontdekt?