De gentlemen stijl

Stijlen veranderen met ieder seizoen, of tenminste met ieder jaar. Maar het lijkt altijd wel alsof bepaalde trends na een poosje een zogenaamde comeback maken. De ene keer kijk ik daar liever van weg omdat ik blij was dat een bepaald kledingstuk uit de mode was, de andere keer verwelkom ik zo’n trend met open armen terug. Bijvoorbeeld als het om de gentlemen stijl gaat. Door series als ‘Peaky Blinders’, is deze stijl enorm populair geworden en zien we hem niet alleen op speciale gelegenheden maar is hij er ook voor alledag.

Goed gepast

Belangrijk aan deze stijl is dat de kleding goed past. niets ziet er zo slordig uit als te grote of te kleine stukken kleding, en ‘slordig’ is alles wat een heer niet is. Zorg dus dat je kleding en vooral overhemden en pakken goed passen. Dit krijg je voor elkaar door een professional mee te laten kijken wanneer je kleding past of door het door een kleermaker aan te laten passen naderhand. Sommige mensen hebben de perfecte maten voor kleding van het rek en kunnen zoiets aanschieten wat altijd goed past, die hebben gewoon geluk.

Zwart, kleur of print

Qua kleuren zijn er niet heel veel regels anders dan dat je het neutraal dient te houden. Felle kleuren passe niet echt in de gentlemen stijl. Zwart, blauw en bruintinten zien we echter wel veel en daar kun je dus ook mee afwisselen, zo heb je iedere dag een nieuwe look. Je kan zelfs spelen met printjes. Soms zien we namelijk ook strepen of ruitjes. Weet je even niet wat voor outfit je moet samenstellen? Dan kan je online kijken. Zoek de gentlemen stijl op en je krijgt een scala aan inspiratie foto’s.

Een extraatje hier en daar

Accessoires mogen bij deze trend niet ontbreken. Een mooi horloge en een baker boy pet zijn veel geziene extra’s die je kan toevoegen om deze outfit af te maken. Maar ook bretels zijn een must. Bretels zijn niet alleen een accessoire die jouw outfit er extra jaren’20 uit laat zien, het is ook een kledingstuk met een functie, het vervangt immers je riem!

Manieren maken de man

Een gentlemen, of een heer, heeft natuurlijk de beste manieren. Zoals ik eerder zei, is slordigheid geen eigenschap van een heer. Manieren maken de man. Breng je outfit tot een nieuwe hoogte met galantheid en aandacht voor de wereld. Een echte heer in herenkleding.