Kaapverdië of Ierland: reizen naar eilanden met een budget van rond de 1000 euro

Men kan zich afvragen wat Ierland en Kaapverdië gemeen hebben. De eerste beelden die opkomen bij Ierland (regen, Keltisch, Europa) komen nou niet bepaald overeen met waar we aan denken bij de Kaapverdische eilanden (tropisch, Creools, Afrika). Toch hebben beide landen een aantal dingen met elkaar gemeen: Enerzijds is de bevolking op beide eilanden overwegend katholieke, en behoren ze in hun respectievelijke werelddelen tot de armste landen. Anderzijds hebben ze wat betreft vakantiebestemming ook een gemene deler: het zijn plekken waar men over het algemeen naar toe gaat voor een rondreis en deze rondreis bedraagt in beide landen zo rond de 1000 euro. Heb je dit budget beschikbaar en zo´n 7 á 10 dagen vrij, zou je dus een rondreis kunnen overwegen in op deze twee verder totaal verschillende eilanden. Wat hebben ze te bieden?

Ierland

Ierland is dé plek om een mooie rondreis te maken met de auto, een zogenoemde fly&drive. Een ticket naar Dublin is niet duur, voor minder dan 100 euro kun je een retourvlucht boeken buiten het hoogseizoen, het aanbod aan huurauto’s is groot. Hou er wel rekening mee dat je aan de andere kant van de weg moet gaan rijden. Dit vergt even wat aanpassingen in het begint. De perfecte plek om te overnachten in Ierland zijn de B&B´s. De rest van de dag kun je zelf bepalen waar je eet. Een absolute aanrader zijn de Ierse pubs met hun heerlijke comfortfood. Dit heb je ook wel nodig, het regent er helaas nogal vaak en ook de temperaturen zijn niet heel hoog. Daarentegen rij je de hele dag door adembenemende landschappen waar je overal de mystieke, oude Keltische sfeer nog kunt voelen. De Ieren zijn vriendelijke mensen, die je waar je ook bent, warm zullen verwelkomen. Vergeet vooral niet om de Kliffen van Moher, Cork, Killarney en natuurlijk de hoofdstad Dublin te bezoeken.

Kaapverdië

Ook Kaapverdië is een eilandengroep die zich uitstekend leent voor een Fly&Drive. Na een vlucht van 7 uur, waar je rond de 400 euro voor betaalt, kun je een of meerdere eilanden in alle vrijheid ontdekken met een huurauto. Ook in Kaapverdië kom je prachtige rotsformaties tegen aan de kust, met de mooiste uitzichten op de Atlantische Oceaan. Daarnaast moeten ook vooral de uitgestrekte woestijngebieden en pittoreske, veelkleurige dorpjes. Op het eiland Boa Vista kun je genieten van de paradijselijke stranden, op Sal kan er uitstekend gedoken worden. Betaalbare hotels zijn er voldoende op alle eilanden, net als eetgelegenheden. Vergeet vooral niet om eens de Cachupa, de Kaapverdische bonenschotel, te bestellen.