Elektrische fietsen: de vele voordelen!

De elektrische fiets heeft geen introductie meer nodig, want bijna iedere Nederlander heeft het wel een keer voorbij zien komen. Steeds meer mensen stappen over naar een fiets met een elektromotor en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Ook zie je steeds meer ouderen op een elektrische fiets stappen en komt dit doordat ze moeilijker te benen zijn. De ontwikkelingen binnen de fietsenmarkt zijn enorm en de elektrische fiets wordt steeds beter. In het verleden hadden mensen nog hun twijfels bij het kopen van een elektrische fiets en dat is logisch. De elektrische fiets had een lage actieradius en vaak ging de accu heel erg snel leeg. Anno 2022 is dit niet meer het geval en is de elektrische fiets perfect voor woon- en werkverkeer. Wil jij meer te weten komen over de voordelen van een elektrische fiets? In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje, zodat je er alles over te weten komt.

Milieuvriendelijk

Rijden op elektrische fietsen zorgt voor veel minder CO2-uitstoot. E-bikes stoten flink minder CO2 uit en dit betekent dat ze voor het milieu beter zijn dan elektrische auto’s. Dit komt doordat een e-bike geen brandstof nodig heeft en de accu recyclebaar is. Wil jij je ecologische voetafdruk zo veel mogelijk verlagen? Dan is het verstandig om voor een elektrische fiets te gaan. Daarnaast kun je een elektrische fiets goed gebruiken voor veel dagelijkse activiteiten.

Trapondersteuning

Een elektrische fiets heeft trapondersteuning en dit is vooral handig voor ouderen. Veel ouderen zijn moeilijk te benen en kunnen minder goed fietsen. Met een elektrische fiets is dit een stuk makkelijker en dit komt door de trapondersteuning. Fietsen op een elektrische fiets is echt een groot genot, omdat je nooit last krijgt van tegenwind. Tegenwind is een nachtmerrie voor de fietser op een standaard fiets. Met trapondersteuning heb je hier helemaal geen last van en kun je zelfs eenvoudig een heuvel op fietsen. Ook voor jongeren kan een elektrische fiets heel erg fijn zijn. 

Goedkoper

Een elektrische fiets is ook een stuk goedkoper in aankoop dan een auto. Een elektrische fiets kost maximaal 3 duizend euro en je hoeft ook helemaal geen brandstof te betalen. Daarnaast hoef je geen peperdure verzekering iedere maand te betalen en is dat een groot voordeel. Het kopen van een elektrische fiets is een investering, die je binnen een paar maanden hebt terugverdiend.