Drie verzorgingstips voor de paradijsvogelplant

Kamerplanten zijn in korte tijd ongelooflijk populair geworden. Tegenwoordig is één kleine plant op een tafeltje in de hoek niet meer voldoende. We hebben grote planten in huis, en onze huiskamers zijn een soort moderne jungle geworden. Dat is ook niet zo gek, want planten brengen een heleboel voordelen met zich mee. Zo zorgen kamerplanten niet alleen voor een groene sfeer, maar ook voor frisse lucht in je woning. De paradijsvogelplant is misschien wel één van de populairste planten van dit moment. Deze plant is niet alleen mooi, maar ook een échte eye-catcher. Ben jij ook op zoek naar een paradijsvogelplant? In dit artikel lees je drie verzorgingstips om de plant gezond te houden.

1 keer per week water

Er zijn een heleboel verschillende kamerplanten, en daarom is het belangrijk om te weten hoeveel water een plant nodig heeft. Neem bijvoorbeeld de pachira plant. Deze kamerplant heeft slechts één keer per drie weken water nodig, terwijl de paradijsvogelplant minimaal één keer per week moet worden gevoed. Wanneer je deze twee planten dezelfde hoeveelheid water zou geven, zou de pachira plant waarschijnlijk verdrinken. Lees je daarom goed in, en houd je altijd aan de adviezen.

Zet hem op een zonnige plek in huis

De paradijsvogelplant heeft behoefte aan veel zonlicht om te kunnen groeien. Kies daarom een zonnige plek uit, om hem neer te zetten. Wanneer de plant te weinig zon krijgt, zullen de bladeren verdorren en zal de plant uiteindelijk sterven. Wil je graag een paradijsvogelplant in huis halen? Dan is het slim om vooraf te bekijken waar je hem gaat neerzetten. Dit geldt overigens niet alleen voor deze kamerplant. Ook andere kamerplanten zoals de pachira plant hebben veel direct zonlicht nodig. Wil jij zo lang mogelijk van je kamerplanten kunnen genieten? Houd hier dan rekening mee.

Het verpotten van de paradijsvogelplant

De paradijsvogelplant vereist weinig onderhoud in vergelijking met sommige andere kamerplanten. Je hoeft hem bijvoorbeeld niet te snoeien, zoals bij de pachira plant wel gebruikelijk is. Het is echter wel belangrijk om de plant zo af en toe te verpotten. Doe dit sowieso direct bij de aankoop van de plant, en daarna om de twee jaar. Is de plant té groot geworden voor de bloempot? Dan verpoot je hem natuurlijk meteen. Zorg er dan voor dat de nieuwe bloempot ongeveer 20% groter is dan de vorige. Zo kan de plant optimaal groeien, en heb je er het langste plezier van.