De motor van A tot Z

Een motor is natuurlijk een heel tof vervoersmiddel. Het is enorm stoer en voelt toch wel een beetje rebels aan. In deze blog vertel ik je hoe je aan een eigen model komt en wat je hiervoor allemaal moet regelen. Zo kan jij ook straks als een stoere motormuis door het leven gaan en je vogelvrij voelen op je eigen gemotoriseerde stalen ros. Lees je mee?

Eerst je rijbewijs

Waar beginnen we? Nou dat is heel simpel. Aan een motor heb je natuurlijk niks als je geen rijbewijs hebt. Dan kan je er alleen naar kijken en dat is nou niet optimaal genieten. Dus tijd voor een rijbewijs. Net zoals bij een auto of een scooter bestaat het halen van het motorrijbewijs uit twee delen: het theoretische deel en het praktijkgedeelte. Voor de eerste moet je de theoretische kennis over de motor en het verkeer beheersen en voor het tweede moet je lessen nemen zodat je leert motorrijden.

Een eigen ros

En heb je dan je rijbewijs? Allereerst gefeliciteerd! Maar dan, welke motor gaat het worden. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en je budget. Wil je een nieuw exemplaar of ga je juist voor een tweedehands model. Als je een beetje handig bent aangelegd kan je dit juist ook als mogelijkheid beschouwen om er een beetje aan te sleutelen, dan is een tweedehands motor misschien wel een leuke keus. Denk ook aan: motor verzekeren, dat is nodig om voor jezelf en voor anderen voorbereid de weg op te gaan. Vergelijk motorverzekering online, zo vind je de verzekering die bij jou past. 

De eerste rit

Een eerste rit buiten de lessen op je eigen motor, dat is toch wel heel bijzonder. Als alles goed geregeld is, het papierwerk is in orde, dan kan je genieten van de vlucht op de motor. Neem de tijd en doe rustig aan, kies een kalme plek uit zodat je een beetje in je element kan komen.

De gewenning moet groeien

Sowieso kan het een beetje wennen zijn om alleen op de motor te zitten en te gaan rijden. Daarom is het handig om de eerste rit rustig aan te doen en een plek uit te kiezen waar weinig verkeer is. Zo voel je je straks zekerder en weet je, ook al heb je je al bewezen, ik kan dit gewoon. En voor je het weet race jij over de wegen van Nederland en ver daarbuiten!